Michelle van Bohemen

Amplooi – Michelle Lubbe

Amplooi is expert in re-integratie en talentontwikkeling voor diverse branches met een landelijke dekking. Begeleiding in het Spoor 2-traject is een van de kernactiviteiten. Naast de 35 eigen mobiliteitsexperts maakt Amplooi daarbij gebruik van een pool van 15 zzp’ers. Sinds 2018 maakt Yvonne op de Weegh deel uit van deze flexibele schil. Michelle Lubbe, als Operationeel Manager verantwoordelijk voor de mobiliteitsexperts, vertelt over de samenwerking met Yvonne.

Balans
Michelle van Bohemen: “Wanneer het eerste ziektejaar nog geen structurele oplossing heeft gebracht of een arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat er onvoldoende mogelijkheden zijn binnen het eerste spoor, is het tijd om Spoor 2 op te starten. Onze mobiliteitsexperts begeleiden deze kandidaten naar een passende baan bij een nieuwe werkgever. Een succesvol traject moet voldoen aan wet- en regelgeving én optimaal aansluiten op de situatie van de kandidaat. Door haar kennis en ervaring weet Yvonne deze balans tussen de eisen van wetgeving en de mensgerichte benadering steeds in het oog te houden.”

Kandidaten activeren
“De kandidaten waar de mobiliteitsexpert mee werkt, hebben vaak al een heel traject achter de rug. Met de werkgever, een arbo- of bedrijfsarts, andere artsen of hulpverleners. In welke fase bevindt iemand zich, hoe zit hij of zij in elkaar, welke woorden en welke interventies zijn kansrijk. Door haar observatievermogen en luistervaardigheid kan Yvonne vaak de juiste snaar raken om de kandidaat te activeren en in mogelijkheden te laten denken.”

Uitstekende gesprekspartner voor werkgevers
“Door Yvonnes jarenlange ervaring als HR-adviseur is ze goed bekend met verzuimproblematiek binnen organisaties en begrijpt ze gemakkelijk welke behoeften de werkgever heeft. Dat maakt haar voor hen tot een uitstekende gesprekspartner. Ze signaleert vanuit die gesprekken bijvoorbeeld of er in het bedrijf ook andere thema’s spelen. Vaak kan Amplooi bij zo’n thema ondersteunen, bijvoorbeeld met verzuimpreventie of talentontwikkeling.”

“Door Yvonnes jarenlange ervaring als HR-adviseur is ze goed bekend met verzuimproblematiek binnen organisaties en begrijpt ze gemakkelijk welke behoeften de werkgever heeft. Dat maakt haar voor hen tot een uitstekende gesprekspartner.”

Systemen goed leren kennen
“Net als veel andere re-integratiebedrijven heeft Amplooi zijn eigen systemen en processen. Om werkgevers optimaal te bedienen werken wij met een klantportaal waarin de actuele dossiers inzichtelijk zijn. Yvonne heeft tijd en moeite geïnvesteerd om ons en onze systemen goed te leren kennen, zodat ze er snel prima mee uit de voeten kon. Ze werkt zelfstandig, dat is heel prettig.”

Zelfstandigheid
“Onze mobiliteitsexperts begeleiden een Spoor 2-traject van begin tot eind, vanaf het driegesprek met werkgever en kandidaat tot en met de plaatsing van de kandidaat bij een leerwerkbedrijf, proefaanstelling of reguliere arbeidsplek. Yvonne handelt in dat traject bijzonder zelfstandig. Als er iets is, brengt ze ons op de hoogte. Maar ik weet ook: geen nieuws is goed nieuws. Hoor ik niets, dan loopt het gewoon goed. Dat geeft ons een heel gerust gevoel.”

Michelle van Bohemen Logo Amplooi Versterkttalent

De website van Amplooi bezoeken? Dat kan hier.