Zijn jouw medewerkers uitgeleerd?

Werk preventief, voorkom een burn-out.

31 juli 2019                                                                                        

Herken jij de druk op je werk en gun jij je te weinig tijd voor ontspanning? Blijf jij doorwerken totdat de stress je teveel wordt? Is thuis van de bank af komen voor jou al buiten je comfortzone? Alleen jij zelf kan ervoor zorgen dat het niet zover komt, ga preventief te werk!

De mensen ervaren stress al heel lang, aan de buitenkant is het vaak moeilijk te zien. Als je goed kijkt, kan je die vermoeide blik in de ogen zien, maar verder lijken ze prima te functioneren. In gedrag zijn ze vaak overdreven perfectionistisch en gaan steeds vaker contacten uit de weg. Dat komt omdat ze hun aandacht niet langer kunnen verdelen over meerdere dingen. Daarnaast herken je mensen met stress aan een snelle en hoge ademhaling en snel praten. En dan ineens zijn ze niet meer in staat om een boek te lezen, of zelfs maar televisie te kijken. Voor wie zelf nog nooit een burn-out heeft gehad, is dat onvoorstelbaar.

Dat stadium ben jij natuurlijk liever voor.

Alleen een weekendje weg of een jaarlijkse zomervakantie is niet voldoende. In balans komen en blijven is iets waar je iedere dag aan moet werken en vooral in het begin vraagt dat enige discipline. Als je er een tijdje bewust mee bezig bent wordt het een tweede natuur en is de kans op uitval vele malen kleiner.

Wil jij weer je vitale energie terugkrijgen en tot rust komen? Ik kan je op weg helpen.

We onderzoeken hoe het komt dat jij je tot stress situaties laat verleiden en wat jij nodig hebt om die te doorbreken. Met de uitkomst hiervan geef ik je handvatten en ga je oefenen in sessies, zodat jij er in je dagelijkse leven mee verder kunt.

Omdat je lichaam een belangrijke graadmeter is, besteden we ook aandacht aan het bewust worden en herkennen van de invloed die spanningen en stress hebben op je lijf. Dat doen we met ademwerk en lichaamswerk.

Wil je meer informatie over wat ik voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Je bent van harte welkom!