De wereld verandert,
houd regie over je loopbaan

Kansen zien, aanpassen, inspelen op nieuwe mogelijkheden

22 november 2020                                                                                  

De toekomst is niet voorspellen, maar dat de wereld er na de crisis anders gaat uitzien, is zeker. We zullen (hopelijk) leren van de positieve en negatieve ervaringen en ons aanpassen aan de dan nieuw ontstane omstandigheden. Kansen zien, aanpassen, inspelen op nieuwe mogelijkheden.

Jij hebt ook vast wel eens nagedacht over de toekomst, jouw eigen toekomst, het pad van jouw loopbaan. En ook die is niet te voorspellen, wel te beinvloeden en richting aan te geven.

Ik heb vaak medewerkers met ambitie gesproken, zij die stappen willen maken en weer perspectief willen. Ze hadden al een aantal pogingen ondernomen, in samenspraak met en onder begeleiding van hun teamleider. Toch, op een of andere manier, kwam het niet van de grond. Na ons gesprek kwam daar verandering in. Ook bij die medewerkers ging het om kansen zien, aanpassen en inspelen op nieuwe mogelijkheden.

Wil jij ook werken aan je toekomst? Grote stappen maken, of kleine. In je huidige of naar andere functie, of op de langere termijn bekeken misschien wel bij een andere werkgever? 

  • Onderzoek doen naar wat precies jouw doel is en hoe die er idealiter voor jou uitziet.
  • In kaart brengen van jezelf, waar je nu staat (opleidingen, werkervaringen, vaardigheden, je krachten en talenten en je persoonlijkheidskenmerken). We maken gebruik van verschillende methodieken, een persoonlijkheidsassessment is daar een van.
  • Een duidelijke route opstellen van hoe je van A naar B komt. Dit dient als handvat voor de komende periode. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je leidinggevende en werkgever. Jullie hebben hiermee een handzaam persoonlijke ontwikkelplan, met schema, randvoorwaarden, facilitatie, kosten, etc.
  • Werken aan een gelikte presentatie. Je kunt je voorstellen dat wanneer je dit traject vanuit je werk volgt, jouw manager hier ook graag bij berokken wordt.

Wil je eens sparren over het opzetten van jouw persoonlijke plan? Dan maken we toch gewoon een afspraak. Je kunt me bereiken op telefoonnummer: 06-51782217. Je kunt natuurlijk ook een mail sturen.

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn zullen we Teams of Zoom gebruiken. In een iets aangepaste vorm maar nog steeds boordevol praktische handvatten waar je concreet mee aan de slag kunt.