Courage is the commitment to begin without any guarantee of success! - Johann Wolfgang von Goethe

Coaching

Vanuit persoonlijke kracht naar een eigen leiderschapsstijl!

Coaching

Uw organisatie groeit met leiderschap

Persoonlijk leiderschap staat in elke coaching centraal: heeft de gecoachte de vaardigheid om zichzelf aan te sturen en kan hij of zij leiding nemen over zijn of haar leven? Mooie vragen die op dit vlak aan de orde komen zijn: geloof jij dat je invloed hebt op je eigen leven, stel jij betekenisvolle doelen zodat je motivatie verhoogt, heb jij je zaakjes op orde zodat je niet achter de feiten aanloopt, kan jij bij jezelf blijven in teamverband, kan jij goed voor jezelf zorgen (vitaliteit, rust en reflectie).

 

Individuele coaching

Wanneer een medewerker in zijn persoonlijk leiderschap groeit zal hij ook zijn werk met grotere motivatie en passie uitoefenen én in zijn functie ontwikkeling doormaken. Naast de regie op zijn leven leert hij ook vaardigheden die voor hem en in zijn functie van belang zijn, zoals vaardigheden in communicatie, structureren en plek innemen.

 

Bij managers, of toekomstige managers, zal in de coaching de nadruk eerst liggen op dit persoonlijk leiderschap. Immers voordat je anderen kunt gaan aansturen, moet je eerst regie kunnen voeren over je eigen leven. Als je dat niet kan, dan is je leiderschap in je leidinggevende functie in het beste geval ineffectief en in het slechtste geval destructief.

 

Al zijn de doelstellingen van de organisatie helder beschreven, de realisatie ervan is toch elke keer weer een uitdaging en bovendien een teamprestatie. Managers spelen bij organisatiegroei en -verandering een belangrijke rol. Zij leren in de coaching hun positie als leider in te nemen en processen als deze te leiden. Het leren van leidinggevende vaardigheden, zoals de leidinggevende plek innemen, delegeren en het voeren van gesprekken, hebben een positief effect op de persoonlijke werkprestatie en op de betrokken teams en afdelingen.

 

Persoonlijkheidsassessment

Haal het beste uit uw managers en medewerkers. Het persoonlijkheidsassessment PAP-I is een praktische en efficiënte methode om  persoonlijkheid, drijfveren, capaciteiten en gedrag inzichtelijk te maken. Hiermee hebben medewerkers samen en hun leidinggevenden een mooie tool in handen, dat ondersteuning biedt om stappen te kunnen nemen in de persoonlijke ontwikkeling. Door deze methode te gebruiken heeft u overzicht vande individuele capaciteiten, kunnen medewerkers (door)groeien en bent u voorbereid op de invulling van toekomstige posities.

Het assessment is eveneens uitermate geschikt voor de invulling van traineeships, de selectie van nieuwe medewerkers en grote organisatieveranderingen. Het kan ook gebruikt worden als startpunt van een individueel coachtraject.

 

Teamcoaching

Coachgalerij onderscheidt zich door het leveren van maatwerk. Teamcoaching wordt speciaal ontwikkeld voor leidinggevend kader. Het vergroten van persoonlijke leiderschap is ook hier uitgangspunt, om van daaruit te werken naar professionele en effectieve vaardigheden binnen het team. Vooraf vindt een bespreking met de werkgever plaats rondom het thema. Voorbeelden zijn: projectmanagement, communicatie, het voeren van specifieke gesprekken (evaluatie- en beoordeling, sollicitatie), ziekteverzuimbegeleiding en het leveren van een bijdrage aan organisatieplannen.

 

De teamcoaching wordt dikwijls in 1 tot 3 blokken gegeven, verdeeld over ongeveer zes maanden. Dit wordt afgewisseld met individuele coachsessies, zodat de deelnemers extra aandacht krijgen bij persoonlijke ontwikkelvragen. Tijdens de bijeenkomsten wordt heel praktisch gewerkt. Daardoor kunnen de deelnemers tussen de blokken door, al dan niet met opgave van huiswerk, in de praktijk met het geleerde aan de slag.

 

Werkwijze

Heeft u behoefte aan een van bovenstaande mogelijkheden in de dienstverlening? Of u wilt u met een professional van gedachten wisselen? Ik ben graag uw sparringpartner. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken we de mogelijkheden.

 

Coachgalerij

Markenhaven 37

3826 AC  Amersfoort

Mob.: 06 517 82 217

e-mail: info@coachgalerij.nl

www.coachgalerij.nl

Privacyverklaring